Fotózás stúdióban

2011. december 26., hétfő

A téli időszakban az esős, hideg időjárás miatt a kinti fotózás lehetőségei elég korlátozottak, ilyenkor a hobbifotósokban is felmerül egy idő után az igény, hogy kipróbálják magukat stúdióban is.
Mi a növekvő pocakom megörökítése miatt döntöttünk úgy, hogy stúdiót bérlünk, mivel az otthoni körülmények nem voltak teljesen alkalmasak a fotózásra. Sokáig kerestem az ár-érték arányban legmegfelelőbb fotóstúdiót, végül szerencsésen a kerületünkben találtunk egy az igényeinknek megfelelő és megfizethető helyszínt, az Agens fotóstúdió-t. Itt 3000 Ft./ óra áron bérelhettük ki a stúdiót, ami tartalmazta a felszerelést, az asszisztenciát, a fekete és fehér háttér használatát. Mivel életünkben először fotóztunk stúdióban, nagyon jól jött a segítőkész asszisztencia, további pozitívum volt, hogy a hétvégi bérlésért nem kértek felárat és első bérlőként az első óra ingyen volt. Tehát maximálisan elégedettek voltunk, és ha összevetjük a többi stúdió bérleti díjával ezt a díjat, mindenképpen nagyon barátságosnak tekinthető.
A stúdiót 3 órára béreltük ki, az első fél órában elsősorban csak a fényekkel ismerkedtünk és biztos el tudtunk volna tölteni még több időt az eszközök megismerésével, azonban szorított minket az idő, mivel rajtam kívül még másik két kismamát is fotóztunk aznap és bele kellett férnünk az időbe.
Mi 4 lámpával dolgoztunk, kettő lámpával a hátteret világítottuk, egy fix softbox-al és egy méhsejt ráccsal felszerelt vakut használtunk a "modellek" megvilágításához. Szerencsére a fények beállításánál nagy segítségünkre volt az asszisztens, aki már nagy tapasztalattal rendelkezett, ellátott minket tanácsokkal és néhány alapszabályt is megosztott velünk.
A képekkel nagyon elégedettek voltunk és a kellemes tapasztalatoknak köszönhetően kedvet kaptunk ahhoz, hogy máskor is elmenjünk és még inkább megismerjük a stúdiófotózás világát. Ennek érdekében párom karácsonyra meglepett Scott Kelby Világítsd be!Fotózd le!Retusáld! című könyvével, aminek segítségével tovább bővíthetjük tudásunkat a következő alkalomra.

Íme néhány kép az első stúdiófotózásunkból:



0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése